
V momente keď príde jar, mám chuť sa uložiť na “zimný” spánok. Som ten typ človeka, ktorý ožíva práve počas jesene či zimy. Október je snáď môj najobľúbenejší mesiac a jeho príchod som sa rozhodla osláviť pečením. Netreba začínať zhurta a preto som sa rozhodla pre banánový chlieb. Musím sa priznať, keď vypukol veľký ošiaľ okolo pečenia tohto – nazvime ho – pokrmu, krútila som hlavou. Čo na ňom môže byť také úžasné?
V prvom rade rozhodne jeho všestrannosť. Môže byť extra zdravý a bez gramu cukru, alebo tým najlahodnejším dezertom, ktorý si doprajete kedykoľvek máte chuť zhrešiť. Aj napriek tomu, že sa tieto kategórie nevylučujú, dnes sa s vami podelím o recept, ktorý medzi zdravé rozhodne nepatrí. Ale! Garantujem vám, že si pochutíte.
Recept nie je môj. Našla som ho *TU*.

Ingrediencie:
- 60g nahrubo nasekaných orechov (podľa vlastného výberu)
- 3ks prezretých banánov
- 115g masla
- 2 vajíčka
- 1 vanilínový cukor
- 230g polohrubej múky
- 30g kakaa
- 150g kryštálového cukru
- 1čl kypriaceho prášku
- 1/4čl jedlej sódy
- štipka soli
- 100g horkej čokolády
Navyše:
- maslo a múka na vysypanie formy
- sušené hrozienka
- mandle – plátky
Postup:
- V predhriatej rúre na 180° si na papieri opečieme nasekané orechy približne 5 minút.
- Maslom vymazanú formu (používam 35×14) si vysypeme múkou.
- V miske zmiešame múku, cukor, kakao, kypriaci prášok, jedlú sódu a soľ.
- V druhej miske si zmiešame rozpustené maslo s roztlačenými banánmi do hladkej zmesi. Následne pridáme vajíčka a vanilínový cukor.
- Obe zmesi spojíme a pridáme orechy, nasekanú čokoládu a hrozienka. Vrch môžeme dozdobiť pozdĺžne prekrojeným banánom, alebo plátkami mandlí.
- Zmes pečieme približne jednu hodinu.

Dobrú chuť 🙂